идваме....

Смяна на горивната помпа

Горивната помпа отговаря за правилното подаване на гориво към двигателя при ускорение, запалване или пък преминаване на по-ниски обороти. Когато някой елемент от помпата не работи правилно, то и тя не може да извършва своята функция добре, а също така може и бързо да се повреди.

За да се разбере дали се налага смяна на цялата горивна помпа или само смяна на елемент на гнп, то помпата се сваля, заедно с всички маркучи и клапи и се поставя на стенд.

Не бързайте сами да правите предположение кой елемент е повреден и да се опитате сами да направите ремонта. Може проблемът да се крие не в някой елемент, а в гарнитурата на гнп. При смяна на гарнитура на гнп се подменя само частта, която е засегната, а не целия елемент. Най-често това е някоя клапа.

За да сте сигурни, че всичко ще е наред, е добре да отидете в лицензиран сервиз. Един такъв сервиз е София Дизел Център. Специалистите в него ще ви обяснят всичко до последната подробност и ще ви дадат разумна оферта, без цената да се утежнява допълнително, като се прави на повечето места.

И в двата случая – преди и след подмяната – ще се направи проверка на стенд, за която споменахме по-горе. Проверката включва да се постави помпата на специален уред и да се види в реални условия дали правилно извършва своята функция.

В сервиза можете да донесете лично повредената част или пък да я изпратите по куриер, ако нямате тази възможност. Важно е да се отбележи, че частта трябва да се свали, преди това. В сервиза не се извършват монтаж и демонтаж на части. Свалянето на горивната помпа можете да направите сами, но трябва сте внимателни, за да не засегнете някой от елементите. Ако не се чувствате сигурни, че ще успеете, потърсете добро място, където да ви извършат тази услуга.

Споедлете...
Share on Facebook
Facebook
Share on VK
VK
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Коментари