идваме....

Почистване на бензинови дюзи в Sofia Diesel Center

За да работят горивните дюзи или инжектори оптимално е необходимо да се почистват отвътре с ултразвук или метода на „флуш“.

 

Правилната им поддръжка гарантират дълъг живот на двигателя, намаляне на вредните емисии и драстично спадане на разхода на гориво.

Кога дизеловата дюза е замърсена?

Ако забележите някои от следните „симптоми“, непременно направете проверка на бензиновите дюзи:

  • Известни колебания в ниските обороти
  • Рязко повишаване на горивния разход
  • Липса на мощност
  • Трудно запалване на автомобила
  • Прекъсвания при ускоряване
  • Повишено отделяне на вредни емисии

Стенд за бензинови дюзи

За да се извърши качествена и надеждна проверка е важно да се използват съвременни машини, с които да се тества дюзата във всички режими, а именно: на празен ход, в условия на средно и мощно натоварване, както и в режим на ускоряване.

Например, дюза с директно впръскване Пиезо BMW и Mercedes се тества на специална машина за налягане до 300 бара. Това е необходимо, за да се извърши прецизна проверка и след това да се извади и разпечатка за текущото ѝ състояние.

Бензиновите дюзи не подлежат на ремонт – необходимо е качествено, детайлно почистване и проверка на стенд за дюзи!

Забележка: добре почистените дюзи трябва да се монтират до 24 часа на автомобила! При всяко сменяне е необходима и замяна на медните дифтунги под дюзата.

При следващи почиствания, ние от Sofia Diesel Center – единственият оторизиран сервиз за дизелови помпи и дюзи у нас – ви препоръчваме да използвате само висококачествени машини и съвременни ултразвукови самоделни вани.

Евтините варианти могат необратимо да увредят дюзата. След като почистването стане факт, дюзите се третират в ултразвукова вана в специална, предварително загрята течност, чиято цел е да проникне в дюзата и да почисти дори най-труднодостъпните участъци.

Споедлете...
Share on Facebook
Facebook
Share on VK
VK
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Коментари